Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، آیت‌الله محمد امامی کاشانی ظهر امروز در خطبه‌ دوم نماز جمعه این هفته تهران گفت: رهبر انقلاب با مسئولان کشور بیاناتی داشتند که از طریق صداوسیما همه شنیده‌‌ایم. بنده می‌‌خواهم به چند نکته اشاره کنم و بستر همه فرمایشات ایشان را در چند آیه قرآن که انتخاب کرده‌ام با ترجمه کوتاه بیان می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با قرائت آیاتی از سوره آل‌عمران اظهار داشت: بتانه یعنی آنهایی که به شما مربوط و با شما دوست باشند را در قید خودتان نباشید و این قید خودتان منحصر به خودتان نیست. آن دشمن را اینطور نباشد که به آنها اعتماد و تکیه کنید. این دشمنان می‌خواهند این امت در فساد باشد.

راه زندگی تکیه بر خود و تکیه به داخل است 

تولیت مدرسه عالی شهید مطهری در تشریح معنای خبال تصریح کرد: خبال یعنی یک بیماری که به سراغ یک حیوان می‌آید که در حال اضطراب است یا به سراغ انسان می‌آید که شبیه جنون است. یعنی می‌خواهند که شما بدون توجه به عزت، کشوری باشید که همه افرادش همه بی‌درد و معتاد و عیاش باشد و دشمن می‌خواهد امت مسلمان اینگونه باشد مثل حاکمان سعودی و بعضی دیگر. 

امامی کاشانی ادامه داد: آنها می‌خواهند که شما در مشکل باشید و گه‌‌گاهی هم از زبانشان کلامی می‌گویند که این را نشان می‌دهد اما در دل‌هایشان خیلی بیشتر از اینها است. ما بحث را می‌گوییم که دشمن چنین است و آیات راه زندگی را بیان می‌کند که راه زندگی تکیه بر خود و تکیه به داخل و تکیه به ایمان و جوان‌های درس خوانده و آزاد و با تقوا است.

ترامپ از ایران عصبانی است

وی با بیان اینکه قرآن می‌‌گوید ای امت اسلام با اینکه بیگانگان به شما اینچنین است آیا درست است که حرفشان را بپذیریم؟ تصریح کرد: خدا با هشدار این مسئله را می‌‌گوید. قرآن می‌گوید آنها از شما عصبانی‌اند و آن آدم ناآدم در آمریکا نشان داد که ما ایران را چنین و چنان کردیم و این غضب است و خداوند به همین ترامپ و به وزیر خارجه‌اش این هشدار را می‌دهد که با این عصبانیتی که دارید، بمیرید. 

خطیب نماز جمعه این هفته تهران اضافه کرد: قرآن می‌فرماید که اگر خیر به شما برسد، اینها ناراحت می‌‌شوند و با یک ناراحتی برای کشور خوشحال می‌شوند و اگر علم و جوانان رشید وجود داشته باشد، اینها ناراحت می‌‌‌‌‌شوند. ما باید چه کنیم؟ قرآن می‌فرماید صبر کنید و به خودتان تکیه کنید و نه به آنها که اصلا نمی‌توانند کاری کنند و به فرمایش آقا غلط می‌کنند این کارها را انجام بدهند.

ماه رمضان باید به آدم قدرت دهد، نه اینکه ادارات را تعطیل کنیم

امامی کاشانی با بیان اینکه باید روی ظرفیت‌‌‌های کشور مثل معادن، کشاورزی، دامداری سرمایه‌‌گذاری کرده و به پای جوانان رشید و آگاه ایستاد، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری تاکید کرده‌اند که دشمن را باید بشناسیم تا به او اعتماد نکنیم و از گذشته درس بگیریم. باید به جوانان و کشور تکیه کنیم که برای اشتغال، ازدواج و معیشت برای اینها راه پیدا کنیم و اگر با استقامت و با تقوا باشیم، می‌شود.

وی با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی ابراز داشت: اصل ۴۴ به بخش خصوصی میدان می‌‌دهد و از سرمایه‌گذاری در بدنه دولت حمایت می‌کند. سه قوه با اهتمام به این کار می‌‌‌توانند اشکالات را بردارند. این کار برای ملت را خداوند تقوا دانسته است. ماه رمضان باید به آدم قدرت دهد، نه اینکه ادارات را تعطیل کنیم. روزگاری است که باید به دنیا و کشور نگاه کرد. کشوری که در عزت و علم رشد کرده و اوج کرده دشمن نمی‌خواهد این‌ها را ببیند.

ایران سلاح را هم کنار بگذارد، امریکا دست بردار نیست

 

این عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سخنان اخیر مقام‌های امریکایی بیان کرد: آن وزیر امور خارجه بی‌‌‌خرد آمریکا می‌‌گوید ایران را چنین و چنان می‌‌کند و بحث موشک را بیان می‌‌‌کند، اما بحث اینها نیست. بحث اسلام است. اینها از اسلام ناراحت هستند و می‌‌گویند اسلام استقلال و رشد دارد. آنها دوست دارند مسلط شوند. ایران اگر سلاح را متوقف کرد و کنار گذاشت و اگر دفاع را با سنگ انجام داد، باز هم دست برنمی‌دارد؛ مثل فلسطین که دست برنداشتند. بحث دین است و تجربه نشان داده و تاریخ هم همین را نشان می ‌‌دهد.

امامی کاشانی با اشاره به موضوع امید به آینده یادآور شد: اگر به خود تکیه شد، کشور سربلند می‌‌شود و وقتی برای خدا قیام شد، انسان بزرگ می‌شود؛ همانطور خداوند تا حالا نصرت داده است.

وی  با یادآوری احادیث مختلف درباره انتظار عنوان کرد: این همه روایات در انتظار امید است. امید به ظرفیت‌ها و منابع این کشور است و تکیه کردن به آن با صبر و انسجام و وحدت کلمه است. اگر حب به خدا زیاد شد، حب توهین و تفرقه نیست. حب به خدا یعنی حب به کشور و نظام ملت است و بر اساس اصل ولایت فقیه است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: امامی کاشانی نمازجمعه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۵۶۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرآسیاب قدیمی ترین حسینیه محله کن

همشهری آنلاین- شهره کیانوش راد: حسینیه دارقاضی، حسینیه اسماعیلیون، حسینیه میانده و حسینیه بالان در کنار حسینیه سرآسیاب از حسینیه های قدیمی محله کن است که علاوه بر میزبانی عزاداران حسینی در ایام محرم و صفر، از کانون های مهم فعالیت های اجتماعی در این محله به شمار می آیند. حسینیه سرآسیاب قدیمی ترین حسینیه محله کن است که قدمتش به ۳۰۰ سال قبل می رسد. این را می شود از درخت کهنسالی که سالهاست همجوار حسینیه قرار دارد تخمین زد. در سال ۱۴۰۰ قدمت این درخت را بین ۲۷۰ تا ۳۱۰ سال برآورد کردند و به‌عنوان میراث طبیعی به ثبت رساندند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

بنای قدیمی این حسینیه برخلاف دیگر حسینیه‌های قدیمی که از خشت و گل ساخته شده‌اند، آجری است. در حسینیه سرآسیاب هرچه را که می‌بینید نشانی از تاریخ و قدمت حسینیه دارد. از نمای آجری ساختمان تا طاق‌نماهای قدیمی در طبقات همه معماری قدیمی خود را حفظ کرده‌اند و آن‌طور که اهالی می‌گویند هیچ‌گونه نوسازی در آنجا اتفاق نیفتاده و حوض وسط حسینیه به همان شکل قدیمی در جای خود باقی است.

حسینیه سرآسیاب

شباهتی که میان معماری حسینیه سرآسیاب با تکیه دولت وجود دارد دلیل دیگری بر قدمت ۳۰۰ ساله حسینیه سرآسیاب است. بنای حسینیه سرآسیاب خشت و آجر است و هر چند در بازسازی‌ها سعی کرده‌اند شکل و شمایلی جدید به آن بدهند اما طاق‌نماها و سقف‌های چوبی و نمای آجری حسینیه مانند آنچه در گذشته بوده، حفظ شده است. حسینیه همانند تکیه دولت به‌صورت طبقاتی و با طاق‌نماهای زیبایی بنا شده است. طبق رسمی که در گذشته وجود داشت، هر کدام از این طاق‌نماها به یک طایفه اختصاص داشت و مکان حضور بزرگان طایفه‌ها بود.

آیین های کهن در محله کن

حسینیه سرآسیاب با شکل کنونی در زمان قاجار توسط فردی به نام حاج‌شعبانعلی از ثروتمندان و ارادتمندان اباعبدالله (ع) توسعه پیداکرد و وقف‌های زیادی هم برای اداره آن انجام شد. عواید حاصل از املاک و باغ های وقفی حسینیه، در شب‌های محرم صرف اطعام عزاداران می‌شود. این حسینیه یکی از مراکز مهم اجتماعاتی محلی کن به شمار می آید. درهای این حسینیه در طول ایام سال به روی اهالی محله باز است تا بتوانند مجالس ختم، روضه خوانی یا جشن و سرور در روز میلاد امامان را برگزار کنند. در دهه ۶۰ و ایام دفاع مقدس از این حسینیه برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی و پشتیبانی جبهه استفاده می‌شد. در دهه ۶۰ و ۷۰ برخی اهالی این حسینیه را برای جشن شروع پیوند زناشویی فرزندانشان انتخاب می کردند و برخی اهالی نیز پس از سفر معنوی حج، در این حسینه ولیمه می دادند و از مهمانان و اهالی محل پذیرای می کردند.

مراسم سنگ زنون در حسینیه بالون

نقاشی قیام مختار

رسم ها و آیین های خاصی از گذشتگان به یادگار مانده که سالهاست در حسینیه های قدیمی محله کن اجرا می شود و برخی از آنها به ثبت ملی رسیده است. وجود دامداری و باغ های موقوفه گردو موجب شده تا نوع غذاهای طبخ شده در ایام محرم متفاوت تر سایر محله ها باشد. نمونه آن هم آش شله‌قلمکار حسینیه اسماعیلیون است که شهرتش به محله‌های دیگر پایتخت رسیده است. طبخ آش با بیش از ۶۰ تا ۸۰ گوسفند نذری با حضور عاشقان حسینی حال و هوای خاصی به محله می دهد. حسینیه حضرت ابوالفضل(ع) را می‌توان یکی از قدیمی‌ترین حسینیه‌های محدوده منطقه ۵ دانست که در محله «بالان» کن قرار دارد.

نقاشی قیام مختار در حسینیه دارقاضی

نمای خشت و گل حسینیه در سال‌های اخیر با گچ پوشانده شده ولی تیرهای چوبی ۱۵۰ ساله سقف همچنان پا برجا هستند. راه‌اندازی دسته سنگ‌زنون در حسینیه حضرت ابوالفضل(ع) محله بالان نیز از سنت‌های قدیمی این محله است که به ثبت ملی رسیده است. حسینیه دارقاضی بزرگترین حسینیه محله است و این باعث شده تا رویدادهای فرهنگی و اجتماعی محله و حتی اقتصادی آنجا برگزار شود. احتمال می رود که تکیه «دار قاضی» به یاد و در خانه قاضی نامدار محله کن بنا شده باشد. در گذشته سقف تکیه دارقاضی نیز با چادر پوشانده می‌شد. یکی از پرده های مربوط به قیام مختار با نام عدالتخانه مختار «مجازات مسببان حادثه عاشورا» هنوز در این تکیه باقی مانده است.

کد خبر 843287 برچسب‌ها همشهری آنلاین همشهری محله

دیگر خبرها

  • جهش تولید بدون تکیه بر نیروی کار میسر نیست
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • سینماهای سراسر کشور از عصر جمعه تعطیل است
  • موتور محرک اقتصاد در کشور مشارکت مردم است
  • تفاوت فرمانداری ویژه با فرمانداری عادی چیست؟
  • سرآسیاب قدیمی ترین حسینیه محله کن
  • آیا فردا چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت برای کارگران تعطیل است؟
  • سینما‌ها عصر جمعه تعطیل می‌شوند
  • سینماها عصر جمعه تعطیل می‌شوند
  • بیشترین و کمترین تعطیلات رسمی از آن کدام کشور است؟