Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب به نقل از ایکنا، مقام معظم رهبری هر ساله و در مراسم دیدار با جامعه مداحان و ستایشگران کشور، که در سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) برگزار می‌شود، بیانات و رهنمودهایی را بیان می‌کنند. در این مراسم، که بیش از ۳۰ سال از برگزاری آن می‌گذرد، علاوه بر مولودی‌خوانی و ذکر فضائل و مناقب حضرت زهرای مرضیه(س) از سوی مداحان و شاعران آئینی، رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز مطالباتی را از جامعه مداحان که از اقشار فرهنگی و اجتماعی تأثیرگذار کشور هستند، مطرح می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ایشان در دیدار اخیر خود با جامعه مداحان کشور با تأکید بر ارج‌گذاری به جایگاه زنان خانه‌دار و نقش ویژه آنان در خانواده، به موضوع ازدواج به‌هنگام و فرزندآوری اشاره کردند و افزودند: این دو موضوع از نیازهای حیاتی امروز و فردای کشور است که مداحان باید به‌ عنوان یک رسانه بزرگ برای ترویج آن نقش‌آفرینی کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانشان مداحی را پدیده‌ای ویژه و منحصر‌به‌فرد خواندند و با اشاره به ترکیب این هنر از شعر، نغمه‌پردازی، رساندن سخن به اعماق جان مخاطبان با صدای خوش و همچنین برخورداری از عناصر اندیشه، عاطفه، اطلاعات معارفی، تاریخی و آگاهی‌های اجتماعی و جهانی، فرمودند: موضوع کار مداح از عالی‌ترین موضوعات یعنی ستایشگری اهل‌بیت و وظیفه او گسترش دادن الگوی زیست نبوی، علوی و فاطمی و ترویج اندیشه‌ها و درس‌های آن بزرگواران است.

ایشان با توصیه مداحان به جدی گرفتن این وظیفه مهم، تأکید کردند: هیئت باید به شکل هیئت باقی بماند. بنابراین قالب و شکل مداحی را حفظ کنید و نگذارید با استفاده از ابزارهای خارج از قالب مداحی، هیئت‌ها به محیط‌های دیگر تبدیل شوند.

رهبر انقلاب اسلامی مداحان و شعرا را به استفاده از مطالب متقن، محکم و متین سفارش کردند و با انتقاد از مخدوش شدن ادب اسلامی در برخی محیط‌های رسانه‌ای و فضای مجازی، در توصیه مهم و پایانی خود به مداحان و همه تریبون‌داران و رسانه‌ها بر «حفظ ادب اسلامی در سخن گفتن» تأکید و بیان کردند: بدگویی و بدزبانی در جامعه باید جمع شود و ادب اسلامی گسترش یابد. درباره پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری از سوی جامعه مداحی کشور به ویژه خانه مداحان، که در این باره وظیفه و مسئولیت اصلی را برعهده دارد، به گفت‌وگو با محسن طاهری، مدیرعامل خانه مداحان، پرداختیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

خانه مداحان مطالبات مقام معظم رهبری از جامعه مداحان را چگونه پیگیری می‌کند؟

سخنان مقام معظم رهبری به ویژه در دیدار اخیرشان چند بخش داشت. بخشی درباره ارزش حضرت صدیقه طاهره(س)، خانواده، فرزندآوری و ... بود و بخشی در مورد ادب در مداحی بود که ایشان تأکید فراوانی بر آن داشتند. شاید نظرشان این بود که فضای مجازی به یک‌سری مسائل آلوده شده است که اقشار مختلف گرفتار آن شده‌اند. متأسفانه تهمت‌ها و دروغ‌های بسیاری در فضای مجازی وجود دارد و ممکن است که در مورد مسائل مختلف اجتماعی همچون انتخابات بیشتر شود. رهبر معظم انقلاب اسلامی نکات حساسی را مشاهده و گوشزد می‌کنند و جامعه مداحی می‌تواند به عنوان جامعه‌ای اثرگذار به آنها بپردازد و در برابر بسیاری از چالش‌ها بایستند. خانه مداحان نیز با تمام توان سعی خواهد کرد که مطالبات ایشان از جامعه مداحان را پیگیری کند.
http://www.taghribnews.ir/images/docs/files/000495/nf00495786-1.mp4
خانه مداحان چه برنامه‌هایی برای بهره‌گیری از ظرفیت مداحان پیشکسوت و تربیت نسل جوان دارد؟

یکی از برنامه‌های خانه مداحان، که آن را با همکاری بنیاد دعبل پیگیری می‌کند، ملاقات با پیشکسوتان است. دیدار، گفت‌‌وگو و درک محضرشان، که بسیاری از آن‌ها صاحب نفس‌اند، بسیار تأثیرگذار خواهد بود و انسان می‌تواند نکته‌های فراوانی را از آنان فراگیرد. این کار از سال ۸۸ انجام می‌شود و بنده در دو دوره توفیق مدیرعاملی آن را برعهده داشتم. در حال حاضر این کار با توجه به شیوع کرونا بسیار اهمیت دارد، زیرا باعث شده است که مجالس مداحی رنگ و بوی گذشته را نداشته باشد. این امر سبب دلجویی از مداحان می‌شود و امکان شنیدن و فراگیری از تجربیاتشان را فراهم می‌کند و باعث چاره‌جویی در مورد زندگی آن‌ها می‌شود، زیرا از لحاظ مادی مشکلاتی دارند.

برنامه‌های مداحی در زمان شیوع کرونا چگونه دنبال می‌شود؟

به دلیل شیوع کرونا، بسیاری از برنامه‌های مداحی کمرنگ شده است یا برگزار نمی‌شود. البته همه ما مطیع مقام عظمای ولایتیم و دستورالعمل ایشان نصب‌العین همه ماست. ایشان فرمودند که آنچه ستاد ملی کرونا اعلام می‌کند، حرف اول و آخر ماست و باید آن را اجرا کنیم. بدون شک دل ولایتمداران با بیانات رهبر معظم انقلاب است. متأسفانه گاه تصمیم‌گیران به این موضوع به صورت یک بام و دو هوا نگاه می‌کنند، زیرا با وجود کرونا، بسیاری از کنسرت‌ها برگزار شده یا بازارها در اقصی‌نقاط کشور بسیار شلوغ‌اند. حال چرا فقط برنامه‌های مداحی کمرنگ شود یا برگزار نشود؟ پس نباید اثرگذاری مداحان را نادیده بگیریم. متأسفانه برخی مسئولان کم‌لطفی می‌کنند و ما نباید اجازه دهیم که کشور به این سمت و سو برود و خدای ناکرده منشأ اختلاف شویم.

خانه مداحان برای بهره‌گیری از فضای مجازی، که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کردند، چه برنامه‌هایی دارد؟

طی دو سه ماه اخیر، که مدیریت جدید خانه مداحان مستقر شده، اقدامات بسیار خوبی برای استفاده از فیبر نوری انجام و عملیات حفاری آن آغاز شده است و به زودی به اتمام می‌رسد. همچنین برای فضای مجازی تولیدات بسیار ارزشمندی داشته‌ایم و در آینده نیز خواهیم داشت و به دنبال ایجاد تشکیلاتی برای اطلاع‌رسانی به موقع از اخبار خانه مداحان در فضای مجازی هستیم که به زودی نهایی خواهد شد. برنامه رونمایی از تولیدات خانه مداحان در فضای مجازی هم به زودی اطلاع‌رسانی می‌شود.
http://www.taghribnews.ir/images/docs/files/000495/nf00495786-1.mp4
درباره خرفه‌‌زدایی از سخنان برخی مداحان ناآگاه در مراسم مختلف چه برنامه‌هایی دارید؟ برنامه‌ مداحان باید براساس تفکر، تعقل، پژوهش و کاوش در معارف اهل بیت(ع) باشد. سیره اهل بیت(ع) و روایات مختلفی وجود دارد و اگر بخواهیم بدون تحقیق حرفی بزنیم و حرفمان پشتوانه قرآنی و روایی نداشته باشد و براساس بیانات رهبر معظم و مراجع عظام تقلید نباشد، خیلی زود مشخص می‌شود.

برنامه خانه مداحان برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه مداحان جوان و آشنایی آنان با سبک‌های مداحی چیست؟

تاکنون خانه مداحان کارگاه‌های آموزشی بسیار خوبی را برگزار کرده است و در حال حاضر کلاس‌های آموزشی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود. آموزش جوانان دل‌باخته اهل بیت(ع)، که برای ورود به مداحی شور زیادی دارند و جزء استعدادهای نوظهورند، در دستور کار خانه مداحان قرار دارد و کلاس‌های فراوانی برایشان برگزار می‌شود. نسل جوان باید از مطالبات مقام معظم رهبری آگاه باشد، یعنی همچنانکه به جوانان مداحی آموزش داده می‌شود باید بدانند که مطالبات رهبر معظم در حوزه مداحی چیست و چگونه باید محقق شود.

مداحان در جلوگیری از گرایش جوانان به عرفان‌های نوظهور و مخالف با عقاید اسلامی چه نقشی دارند؟

مداحان اهل بیت(ع) باید اطلاعات خود را، که برگرفته از منابع دینی است، افزایش دهند. منابع فراوان و متقنی وجود دارد و انسان می‌تواند در مورد یک موضوع سال‌ها سخن بگوید و اشعار مستدلی را بخواند. مداحان باید به موضوعات مختلف به ویژه عرفان ناب اسلامی، که برگرفته از منابع اهل بیت(ع) است، مسلط باشند تا بتوانند با قدرت استدلال خود جوانان و نوجوانان را به سمت عرفان ناب هدایت کنند. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، دیگر کسی به سمت عرفان‌های نوظهور نخواهد رفت. ما عرفانی را می‌شناسیم که براساس منابع اهل بیت(ع) است و انسان را به خدا متصل می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: مقام معظم رهبری جامعه مداحان خانه مداحان فضای مجازی رهبر معظم اهل بیت ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۱۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی_سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، اظهار داشت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعا نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسرائیل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و خاطرنشان کرد: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می‌کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مسئله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، عنوان کرد: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفتگو گذاشته شود.

فصلنامه ماجرا ابتکار و شجاعت به خرج داده است

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیاز‌های نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشور‌ها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و عنوان کرد: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگو‌هایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد. باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولا از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌ بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیتی (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد. در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی_ سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی
  • نگاه قرآنی و تفسیری رهبر معظم انقلاب با سخن و کلام ایشان عجین است
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد
  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • کارگران ۱۱ اردیبهشت تعطیل هستند؟